NIEUWSOVERZICHT 2010

03.10.2010 Femke wintLimburgse Mountain Challenge

Samen met Frans Hool en Froukje Kaarsenmaker stond Femke vorig weekend aan de start van de LMC met het gelegenheidsteam: “The only Holy Girls”.

Deze Limburgse AR werd dit jaar voor de 11e keer gehouden. Het is een bijna 24 uur durende race, waaraan verschillende Limburgse bergsporters deelnemen. Volgens de traditie regende het ook dit jaar weer de hele vrijdagnacht, waarin ongeveer 30 km te voet moest worden afgelegd om een vijftiental CP’s te vinden. Leuk detail was, dat de teams punten konden verdienen door een ander team op de foto te zetten!

De zaterdag stond in het kader van een mountainbike-etappe, waarin verschillende stops gemaakt werden om een aantal opdrachten te vervullen. Een run met een middelzware rugzak, schieten met kompas, touwhangen en kanoën waren de verschillende onderdelen. Voor de 2e keer tijdens de 10 keer dat Femke meedeed, werd zij eerste. Dat betekent dat zij volgend jaar deze race zal organiseren.

26.09.2010 AR Bronckhorst

Dit weekend bewezen de AMI dames Mirjam en Femke dat ze samen ook een heel sterk AMI team vormen. Bij de eerste 24 uurs adventure race AR Bronckhorst behaalden zij de 6e plaats overal en 1e in het gemixte en dames klassement.

In totaal stonden er 24 teams aan de start van deze nieuwe race in het oosten van het land. Het was een afwisselende race in een prachtige omgeving waarbij de CP's goed hingen en goed te vinden waren. Onderweg werden de deelnemers dankbaar getracteerd op onder andere een broodje worst.

19.09.2010 Dam tot Dam Loop

Een dag na de Raid de l'Amblève stond Femke alweer aan de start van de Dam tot Dam loop. Hiermee wilde zij met haar team aandacht vestigen op "Dokters van de Wereld". De 10 mijl overbrugde zij in 1:27:43.

18.09.2010 Raid de l'Amblève in Plopaland

Femke en Thijs hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de eerste editie van de Raid de l'Amblève. Een 5 uurs adventure race in de heuvelachtige Vallei van de Amblève.

De organisatie had een pittige oriëntatie loop uitgezet in het mooie Ardense landschap. De mountainbike etappe was uitdagend door de vele steile klimmetjes en technische paadjes. Team-AMI was zo lekker opdreef in de eerste oriëntatieloop etappe dat ze 20 dure minuten na de deadline begonnen aan de tweede etappe.

De klassering van de amietjes lag dan ook in de staart van het deelnemersveld. Niet erg want we hebben genoten van de mooie paddestoelrijke bossen de Amblève doorwadingen, de eindeloze modderpaadjes, goed geplaatste cp's, en natuurlijk het Plopsaland dat we bij de oriëntatie loop passeerde(hoezo is een 5 uurs race tekort voor sleepmonsters?). Het was een mooie eerste editie! Dat beloofd wat voor de komende jaren!

18.09.2010 Slutterrun, Rheden

Dit weekend stonden Mirjam en Winfried weer eens sinds jaren aan de start van de Slutterrun. De orientatietocht die voorheen georganiseerd werd door Leo Slutter maar door diens verblijf in Canada tegenwoordig door Mark Krus en organisatie wordt georganiseerd.

De wedstrijd was weer geheel in LS stijl georganiseerd: vier etappes met lopen, fietsen en twee inteken etappes. Zo mogen ze wel genoemd worden want je was toch wel gemiddeld 5 minuten bezig om je CP's te vinden. Als dat al niet moeilijk genoeg was moest je ter plaatse zoeken naar een mini aanduiding die je soms na veel frustratie en zoeken vond. Om Leo te herinneren bestonden de meeste aanduidingen uit zijn initialen L en S.

Al met al weer een leuke beleving samen in een prachtige omgeving en een prima 4e plek.

12.09.2010 Martigny, Zwiterland

Mirjam miste de bergen en zodoende vloog zij naar Zwitserland waar zij 5 dagen solo met tent op de rug door de bergen van Noord West Wallis in Zwitserland trok. Overdag was het prachtig weer, ´s nachts vroor het al behoorlijk. Mirjam is dus alweer goed voorbereid op de aankomende winter.

12.09.2010 Martigny, Zwiterland

Mirjam miste de bergen en zodoende vloog zij naar Zwitserland waar zij 5 dagen solo met tent op de rug door de bergen van Noord West Wallis in Zwitserland trok. Overdag was het prachtig weer, ´s nachts vroor het al behoorlijk. Mirjam is dus alweer goed voorbereid op de aankomende winter.

05.092010 Flachau, Oostenrijk

In het weekend aansluitend op the HARz was Winfried in Flachau, Oostenrijk voor een terrein verkenning voor nieuwe outdoormogelijkheden. Hij maakte er twee tocheten van 25 to 30 km met lichte bepakking en rende lekker door de bergen op gemiddeld 2000+ meter hoogte.

30.08.2010 the hARz 2010


Foto: Harry van der Veen

Afgelopen weekend was geheel Team AMI aanwezig bij the hARz 2010 Adventure Race. In verschillende samenstellingen en rollen waren zij naar dit prachtig natuurgebied gekomen. Organisator van the hARz is namelijk onze eigen Winfried. Hij organiseerde de wedstrijd in twee zwaartes: een 20 en een 40 uurs race.

Thijs & Femke en Nauk & Frank namen deel aan de 40 uurs race. Thijs en Femke raceten heel gestaag en behaalden een hele nette 14e plaats van de in totaal 26 deelnemende teams. Zij waren daarmee 6e gemixte team. 9 teams hebben moeten opgeven, dit kwam ondere andere door de zwaarte van het terrein en het weer wat de omstandigheden extra moeilijk maakten.

Helaas moesten Nauk & Frank halverwegestoppen maar moesten daarna nog wel 70 km terugfietsen naar de racebase wat al eeen hele race etappe op zich was.

Mirjam nam met Jeroen van Eb deel aan de 20 uurs variant en behaalden een hele mooie 8e plaats. Zij waren het eerste gemengde team, voor hen eindigden een 100% Vrouwen team. Ook in dit klassement was het zwaar en moesten 6 van de in totaal 22 teams opgeven.

Al met al een perfect weekend en waarschijnlijk wel voor de meesten weer voor herhaling vatbaar. Volgend jaar wordt editei 3 georganiseerd in het weekend van 26 t/m 28 augustus.

Meer info: www.thehARz.com

 

24.07.2010 Verslag Explore Sweden 2010

Bij een monster race hoort een monster verslag. Lekker lang om in de avond zon met een biertje in de hand je even in een andere wereld te wanen. En, om je misschien te inspireren voor het aangaan van een nieuwe persoonlijke uitdaging.

Download het verslag.

Explore Sweden 2010


update 19 14.7.2010 12:00uur De Film

Live tracking:


Visa större karta
update 18 14.7.2010 7:30uur

Ondanks dat Team-AMi explore de race vroeg tijdig heeft moeten afbreken door onderkoeling en een enkelblessure, zijn ze toch 11e geranked in eind klassement. Van de 14 gestarte teams zijn er 9 die de volledige race parcours volbracht hebben 1 team heeft een verkorte route gevolgd Team-AMi is ongeveer op de helft gestrand. Het was een erg lange en uitdagende race met zware weersomstandigheden. De race werd afgesloten met een gezellige BBQ.
update 15 14.7.2010 18:30uur

De kano's van Team-AMI blijven aan de kant liggen. Vanmorgen is het avontuur vroegtijdig beëindigd. Gisteren startten we aan de trekking van 31 km door veelal ondoordringbaar en moerasig gebied. Daarvoor had het team in 11 uur, inclusief een boottocht van een uur, 179 km afgelegd. Fris begonnen ze aan een ogenschijnlijk haalbare etappe. Uiteindelijk hebben zij er ongeveer 30 uur over gedaan zonder noemenswaardige pauzes. Na 12 uur non-stop regen was het team net als in alle andere etappes doorweekt geraakt Het aan trekken van wetsuits hielp niet meer om op te warmen of te beschermen tegen de regen en wind. Een zeer heftige rivierdoorsteek oversteek hebben zij als te gevaarlijk ingeschat. Nick en Wiebren waren inmiddels dermate afgekoeld dat verder gaan niet tot de opties behoorde. Daarbij waren ze door een enkel blessure ook wederom de snelheid kwijt. Gelukkig konden ze door enkel vissers overgezet worden waardoor ze een schuilhutje konden bereiken. Hier bleven Wiebren en Nick achter om warm te worden en een enkel blessure te ontzien. Femke en Winfried gingen hulp halen want er was geen gsm bereik. Na 1km gleed Winfried uit en brak of kneusfe zijn rib(ben?). Na 15km stappen van rots naar rots langs de kustlijn bereikten zij de organisatie en kon de rest van het team opgehaald worden. Daarmee hield de race automatisch op voor Team-AMI Explore. Winfried:"liever eerder stoppen met een fantastisch gevoel over de race en dit super team (inclusief support) dan finishen met een team die koste wat kost alleen focust op de finish en niet op elkaar. Daar waar alles in een goed team om zou moeten draaien.

update 14 13.7.2010 10:30uur

Support: Nog steeds stormachtig weer. veel wind de rest van de dag... SMS:'We hebben ATB etappe volbracht in tijd organisatie, nu slapen want kano gaat niet door vanwege wilde water. We worden met boot overgezet. Als we de 52 km trekking voor morgen 23 uur redden, mogen we door en hoeven we de shortcut niet te maken. Goede sfeer.'
update 13 13.7.2010 5.25uur

SMS:"Gisteravond om 22.30 aan de 174 km atb etappe begonnen.het waaide al fors maar na een uur begon het te regenen. Het eerste deel van de etappe tot de bootocertocht was 130 km.25 km voor we de boot zouden halen stopte het met regenen.vlak voor de haven waren we een beetje opgedroogd maar in de laatste km's werden we weer finaal natgeregend.verkleumd en drijf nat op de boot proberen we nu de spullen weer droog te krijgen.straks nog zo'n 50 km. Ondanks pittige tocht goede stemming.

update 12 12.7.2010 22.00uur

Het schoonheidsslaapje zit er weer op het team maakt zich klaar voor de volgende etappes. Na 5 uur slaap zijn ze weer fris en fruitig. Over enkel minuten zal het team op pad gaan in de 176 lange mountainbike etappe. Ze zullen hierbij de Lofoten achter zich laten en het Noorse vaste land bereiken. De route voert veel al over gravelroads, met enkele pittige klimmetjes. Het team zal ook de grens met Zweden pas. Een lange etappe maar een aangename afwisseling met het vele lopen.

update 11 12.7.2010 18.00uur

Winfried:Tijdens mijn dutje, waarbij ik maar niet in slaap kom, kijk ik uit de bus en zie aan de horizon een olifant boven de bergen uitsteken. Echt wel!
Van sleepmonsters

update 10 12.7.2010 16.00uur

Supportteam: Om 15:00 uur zijn ze bij het TA aangekomen. Ze hebben 23 uur over de mountaineering sektie gedaan. Ze waren volledig doorweekt en erg moe. Ze zijn vrijwel direct gaan slapen.
SMS:Na 23 uur trekking, 2 powernaps en een mega storm waarin alles nat werd en we met bij windkracht 8 van de berg werden gewaaid gaan we nu tactisch rusten. We slapen ongeveer 5 uur omdat we anders moeten haasten om de boot te halen die we waarschijnlijk toch zullen missen. Dus om 22 uur starten we met een174 km MTB etappe, daarna een 28 km catamaran kano etappe en dan zonder support team door met 52 km trekking. Als we dat op 14 juli voor 23 uur redden halen we de cut off. Maar nu eerst slapen!

update 9 12.7.2010 13.30uur

SMS:" Het is een erg zware en lange ettape. Met zwaar weer, veel regen en wind. We zijn bijna bij het volgende TA. Onze voeten zijn doorweekt en pijnlijk. Alle kleding is doorweekt. We zitten even in een dip. De knie van Femke is nog steeds pijnlijk. Wij beginnen ook onze knieen te voelen. Nog even doorzetten...

update 8 11.7.2010 8.30uur

SMS: Eindelijk weer zon!! Even lekker opwarmen en wat eten, we hebben nu 50% van de trekking erop zitten. Vannacht hebben regen en bewolking gehad en ideaal muggen klimaat. We gaan zo dan ook weer snel verder, voordat de muggen en kans krijgen.

update 7 11.7.2010 4.30uur

SMS: Etappe 4(78 km trekking)Ondanks dat het niet echt donker wordt is het wel koud vannacht. We hebben stevige regenbuien gehad. Het tempo is laag door de knieproblemen maar we gaan vooruit! De sfeer is goed en het landschap is fantastisch!!


update 6 11.7.2010 1.30uur

Team AMI is net aangekomen bij TA 2 ze hebben de eerste 3 etappes gedaan. Ze werden ontvangen in erg luxe kamp dat in no-time door het support team opgezet is.. Dit was erg motiverend!! Ze gaan nu even slapen om daarna weer snel door te gaan. De Knie van Femke is gevoelig maar kan voorals nog door!!


update 5 10.7.2010 22.30uur

Vanochtend is het team begonnen met een korte mtb etappe. Daarna volgde een pittige coasteering etappe. Het team was lekker op gang totdat Femke bij een ongelukkige stap haar knie verdraaide. Dit heeft voor enig oponthoud gezorgd. Het race tempo is hier na flink omlaag geschroefd. Het is nog onduidelijk hoe het verder zal gaan en hoe het met de knie van Femke is. Tijdens de coasteering hebben ze enkel koude fjorden overgestoken, waarbij de watertemperatuur erg tegen viel.
Inmiddels zijn ze weer op de fiets gestapt.update 4 10.7.2010 9:30uur

Vanmorgen om 9.30 zijn 15 teams gestart in de Explore Sweden. Het landschap is uitdagend, de teams zijn sterk en de omstandigheden zijn fris! Het beloofd een mooie strijd te worden.

de start locatie

Het etappe overzicht:

A MTB Dash 7 km
B Trekking/Packrafting 21 km
C Mtb 50 km
D Trekking 20 km
E Mountainbike 26 km
F Mountaineering 31 km
G Mountainbike 174 km
H Acron Catamaran Canoe 28 km
I Trekking 52 km
J Acron Canoe 50 km
K Mountainbike 13 km
L Trekking/Packrafting 63 km
M Mountainbike 192 km
N Kayaking 95 km

update 3 9.7.2010 20:00uur

Het voltallige team met support is goed aangekomen op de start locatie. Vandaag hebben ze alle inschrijfprocedures doorlopen. De rest van de dag is het team bezig geweest met materiaal checks, vaardighedenchecks en uitrusten. Het landschap ter plaatse is mooi en uitdagend. De weersomstandigheden zijn goed hoewel het wel fris is.

De race zal morgen starten met een korte fietsetappe, gevolgd door een pittige coasteering. De water temperatuur valt erg tegen. De verwachting is dat de snelste teams er ca 20 uur overzullen doen om de 17 km lange coasteering te volbrengen. Team-AMI explorer heeft body-boards en zwemvliezen geprepareerd om de zwem gedeelten snel te passeren.

update 2 8.7.2010 12:00uur

Vandaag zijn Winfried en Femke als laatste vertrokken naar de startplaats in het hoge noorden. Het Wiebren en Nick zijn maandag aan de lange reis begonnen samen met het support en media team.

Het team heeft tot zaterdag om alle materiaal ter plaatse op orde te krijgen, de inschrijf en check procedures te doorlopen en zoveel mogelijk rust te pakken. De ervaring leert dat de racestress door het lichaam begint te gieren, waardoor het rusten moeilijk wordt.

update 1 1.7.2010 12:00uur

Zaterdag 11 juli start Team AMI Explore aan Explore Sweden 2010. Een expeditie race van 7 dagen over een afstand van 950 km dwars door Zweden en Noorwegen. Op http://team-ami.nl zal een live verslag volgen met updates vanuit het hoge noorden.

De race

De race is 950 kilometer lang en loopt vanaf de prachtige Lofoten in het noorden van Noorwegen, over de bergen naar de Baltische Zee in Zweden. Het team krijgt 7 dagen en 8 uur de tijd om het parcours te volbrengen. Hoe minder het team slaapt des temeer tijd ze hebben, maar te weinig slaap verhoogt de kans op fouten wat vaak meer tijd kost dan extra slaap. Het dilemma tijdens lange races.

Deze afstand is je amper voor te stellen. Het is dezelfde afstand als over de weg van Utrecht naar Geneve. 700 keer op en neer naar de bakker lopen. Of 38000 baantjes in het plaatselijk zwembad trekken. Het team zal bijna 7 km langs de kust zwemmen, 120 km te voet afleggen, ruim 630 km op de mountainbike zitten en bijna 200 km over de zee en rivieren peddelen voor ze de eindstreep bereiken.


Het team

Het team onderleiding van Winfried bestaat uit, Femke, Wiebren en Nick. Het team wordt terplaatse ondersteund door Jan Fokko en Rob.

26.06.2010 2e plaats in Vollenhove


prachtig toepasselijk - fotograaf Rene Schraa

Twee weken voor de start van Explore Sweden piekt gelegenheidsteam AMI Explore tijdens de adventure race en training in Vollenhove. Het was al heel warm toen team in twee nieuwe samenstellingen (Femke en Nick / Wiebren en Winfried) aan de start verschenen.

Wiebren en Winfried behaalden samen met JOWI Buitensport een gedeelde 2e plaats. Na de aansluitende pastamaaltijd trainde het viertal de hele nacht door tot ongeveer 10 uur in de ochtend.


walk on water

In totaal een training van 24 uur die vertrouwen geeft over het support- en video- en raceteam. Zwemmen, fietsen, trekking en kanoën, alle disciplines passeerden de revue en werd ondersteund door Jan Fokko van het supportteam. Xander en Martijn, de filmcrew, hebben de race met de camera gevolgd en een goede ervaring opgedaan voor Zweden.


22.05.2010 Team AMI Explore racen in Friesland


Wiebren en Femke

In het kader van het nader kennismaken voor de race in Noorwegen en Zweden deze zomer stonden er twee team combinaties van Explore en AMI aan de start van de Falke Raid The North in Friesland. Team AMI Explore 1 Femke en Wiebren en 2 Nick en Winfried. Ook waren Jan Fokko van het support team en Xander van het filmteam voor Explore Sweden bij de race aanwezig als supporter en filmcrew.

Het weer was kouder dan verwacht en ook was de noordelijke wind permanent aanwezig. De eerste etappe bestond uit zwemmen en lopen op kompas en met een kaart waar alleen de CP's en de directe omgeving zichtbaar waren.

De organisaie had een mooi parcours uitgezet door de prachtige Friese natuur. Ook was er een ware wadloop etappe wat de race natuurlijk uniek in zijn soort maakt.


Nick en Winfried voor het wadlopen. Xander met camera.

De organisatie had het zich wat moeilijk gemaakt met bonuspunten en daarbij was het jammer dat alles halen het niet haalbaar was. Hierdoor kon je niet weten welke keuzes de juiste waren en werd zelfs tactisch racen meer geluk dan wijsheid.

Al met al een goede training en ervaring voor AMI Explore. Femke en Wiebren behaalden de 26e plaats en Nick en Winfried misten het podium op een punt na en stonden op de 4e plaats. In totaal deden er 45 teams mee.

03.5.2010  Team-AMI 6e mixed  bij de Baba raid Luxemburg


Thijs en Femke
Thijs en Femke, rechts

Afgelopen weekeinde stond voor Femke en Thijs de Baba raid in Belgie/ Luxemburg op het programma. In de expert race (150 km in max 19 uur) starten 33 teams, waarvan 15 mixed!De Baba raid is een race georganiseerd door de plaatselijke oriëntatieclub. Dat in combinatie met het heuvelachtige hoogland van de Sure, zorgde voor een mooi race parcours. De zaterdag bestond uit een mooie en zwaar parcours met MTB, Kajak en oriëntatie loopjes. Zaterdagavond was er een korte rust, waarna de teams in 75 minuten gedurende een nacht oriëntatie op 1:5000 kaarten zoveel mogelijk punten konden zoeken. De zondag bestond uit een pittige oriëntatie(oa. luchtfoto’s, oro/hydro, roadbook en memory) per MTB, run of run-bike.

Het was een sterk deelnemersveld met een hoog tempo. Kleine foutjes in de navigatie werden streng afgestraft.

Team-ami begon zaterdag na een redelijke start aan een goede inhaal race. Zaterdagavond stonden we 4e van de mixed teams en 12e van het totaal. De zondag was het zwaar om deze positie te verdedigen. Veel teams kwamen uit de oriëntatierun hoek en waren gewend aan de diverse typen van navigatie. Het natte weer zorgde uitdagende omstandigheden. Bij de finish scheen ons gelukkig het zonnetje tegemoet. Team-ami behaalde een 6e  plaats  in het mixed klassement en een 20e plaats in het totaal klassement. Het was een heerlijke race om het AR seizoen mee te beginnen.

De Baba-raid is een echte aanrader! Goed georganiseerd, uitdagend landschap en mooie oriëntatie!

02.05.2010 Mirjam 1e dames OCP run

Tijdens de koude en natte OCP survival run startte Mirjam samen met 375 andere deelnemers aan de zware race. Mirjam nam deel aan de 7 km race en bestond uit ongeveer 23 hindernissen.

Het was een zware wedstrijd vanwege de plotselinge veranderde weersomstandigheden. Zaten we een paar dagen geleden in de arme zon, nu teisterde de koude wind en regen de deelnemers.

Het was Mirjam's eerste survivalrun sinds begin 2007. Zij was al heel tevreden over het uberhaupt weer halen van de run maar wederom tot haar eigen verassing behaalde Mirjam de eerste plaats bij de dames 7km.

17.04.2010 Mirjam volbrengt de Amstel Gold Race


Gespot (links in beeld) na 140 km op de Keuteberg

Afgelopen weekend nam Mirjam met collega's deel aan de Amstel Gold Race. Een klassieker onder de fiets tourtochten die 150 km door Zuid Lumburg loopt. Ondanks het mooie weer een zwaar parcours door de vele beklimmingen en de planning in het begin van het fietsseizoen.

Na 7"28" uur finish Mirjam (rechtsachter oranje shirt met grote glimlach) samen met collega Berthil (linksachter oranje shirt). Het Amstel biertje na de finish smaakt goddelijk. Goed gedaan!!

11.04.2010 1e plaats 4 uurs OUT! Hiawatha-race


Een schoon en fris team voor de start.
Foto: Connie Renshof

Twee teams van AMI namen stonden aan de start van de OUT! Hiawatha-race in Dalfsen. Het was een koude en snelle race waarin kleine fouten grote gevolgen hadden. Frank nam deel met debutant Staphane Morand uit Frankrijk, het werd daardoor een echte team AMI. Mirjam en Winfried hebben sinds eind 2007 eindelijk weer eens samen geraced. Mirjam kampte lange tijd met blessures en dit was weer haar eerste race. Beide AMI teams namen deel aan de 4 uurs, de grootste concurentie nam deel aan de 6 uurs race.

Frank en Stephane kwamen in tijdproblemen door een communicatie probleem met de organisatie. Hierdoor moesten zij ten onrechte weer naar de finish kajakken die door de wind, stroming en tijdsgebrek niet meer optijd haalbaar was. Hierdoor ontvingen ze 5 strafpunten en dat had grote gevolgen.


De Macpac jas na de race!
Foto: Connie Renshof

Mirjam en Winfried maakte een mooie comeback en behaalden tot hun eigen verbazing de 1e plaats. Al vroeg in de race ontdekten zij dat ze een atb cp waren vergeten in te tekenen en moesten 5 km omfietsen om die als nog op te halen. Tussendoor hebben ze alle special tasks, inclusief met een 4WD door een akker heen scheuren, achter elkaar gedaan wat een goede keus lijkt te zijn geweest. Op het podium kon niet worden gewacht, de oppas moest worden afgelost. Een nieuwe dimensie aan AR!

20.03.2010 Explore Sweden


vlnr: Femke, Nick, Wiebren en Winfried

Femke en Winfried nemen met Wiebren Dijkstra en Nick van Aken (team Explore Adventure Sports) in juli deel aan Explore Sweden. Deze reusachtige race duurt 5-6 dagen en het parcours heeft een lengte van 950 km!!

De race voert van de Noorse Lofoten in net noordwesten naar de Baltische zee in Zweden. Door de noordelijke ligging van het parcours van de race heeft het team een voordeel: het wordt nooit helemaal donker.

Het team kent verschillende niveaus van ervaring maar allemaal gaan ze voor de ervaring van zo´n lange race in zo´n prachtige omgeving. Het doel is genieten van het avontuur en zoveel mogelijk kilometers van de race realiseren en samen finishen.

René Schraa zal waarschijnlijk onderdeel uitmaken van het mediateam om de wedstrijd in zijn geheel in beeld te brengen. Verder zal het team ondersteund worden door een supportteam bestaande uit twee personen.

20.03.2010 Weekje sneeuw in Saint Sorlin d'Arve


AMI op weg naar de top

Tussen de wedstrijden door zoekt AMI elkaar ook nog eens onder andere sportieve omstandigheden op. Dit keer gingen Thijs, Femke, Mirjam en Winfried met Rob en Marja op avontuur naar de Franse Alpen. Allemaal namen ze een kind mee en om toerbeurt gingen de kinderen op avontuur met een andere race-koppel. Goed weer, goed gezelschap en lekker sportief buiten spelen.

Meer foto's op www.winfriedbats.nl

25.02.2010 Poland Winter Challenge 2010

update 5 26.02.2010 16:40uur Helaas opgave van Team-AMI. "We liggen eruit, zijn gestopt op het TA. Frank kan amper nog lopen, een wonder dat hij de hele trekking heeft gedaan. Vanaf CP3 had hij al last van doorweekte schoenen en veel pijn aan de voeten. Op zich gingen we best lekker, maar ja helaas telt dat niet binnen de AR. Het mountainbiken bestaat voor een groot deel uit fietsduwen, dat is voor Frank niet haalbaar. De trekking van 70 km was landschappelijk genieten! Een erg mooie natuur hier in polen.


Frank's Grand Canyon

update 4 26.02.2010 14.44uur De omstandigheden tijdens de trekking zijn erg zwaar door de dooiende sneeuw. Al vanaf het begin van de trekking zijn de voeten nat. Er moeten veel hoogtemeters door natte sneeiw en plassen water worden overwonnen. Frank heeft inmiddels kapotte voeten maar gaat door. De 70 km trekking zitten er bijna op. Hieronder een foto om een indruk van de omstandigheden te krijgen


Dooi: natte sneeuw en diepe plassen

update 3 26.02.2010 13.35 uur Frank en Winfried zijn op CP 9, een lekker warme hut. Frank heeft last veel last van zijn voeten. Na een korte rust pauze zullens ze weer op weg gaan richting het TA, waar de mountainbikes op ze liggen te wachten. Het weer is inmiddels bewolkt en een stuk kouder dan eerder vanochtend.

update 2 26.02.2010 13.00 uur Winfried en Frank vorderen gestaag. Ze liggen rond de 15e positie in het deelnemersveld. Ze zullen elk moment cp 9/16 bereiken. De natte en koude sneeuwcondities geven pijnlijke voeten. Hier onder enkele foto impressies van vanochtend:


6:10 uur vanochtend, Erg koud


8:00 uur De opkomst van een lekker zonnetje


9:15 uur op Cp 6 Goede sfeer, maar pijnlijke voeten!

pdate 1 26.02.2010 10.00 uur Goede eerste nacht gehad pittig parcours met veel hoogte verschillen. We zijn op CP6/16. Goed weer, lekker zonnig en buiten de gebruikelijke pijntjes gaat het goed.


Vandaag om 22.00 uur starten Winfried en Frank met de Poland Winter Challenge (Speed-race). Het belooft een spannende strijd te worden in extreme winterse omstandigheden met veel sneeuw en kou. De race bestaat dit jaar uit een 178 km lang parcours verdeeld over 3 stages: 5 km oriëntatierun, 65 km trekking en afsluitend 108 km mountainbiken. Onderweg zullen de deelnemers nog enkele special tasks voorgeschoteld krijgen.

Team-AMI heeft inmiddels al aardig wat ervaring met deze winterse AR. Frank stond in het verleden 1 maal aan de start van de Master variant. Helaas bereikte het team dat jaar de finish niet door de zware omstandigheden. Aan de Speed-race nam Frank 2 maal deel, waarvan hij 1 maal de finish bereikte (samen met Winfried). Vorig jaar gooide veel sneeuw en diepe kou roet in het eten.

Winfried startte twee maal in de Masters editie, helaas zonder te finishen. In de Speed-race bereikte hij 3x de finish (1x samen met Andre Moes, 24 minuten voor de deadline, 1x met Thijs (15e plaats) en 1 x dus met Frank.

Dit jaar zullen Winfried en Frank met 33 teams uit 8 verschillende landen aan de start verschijnen .


Race Website

Live report


Race schema

 

13.02.2010 Foxraid


Frank, vuurmaker.

Frank en Nauk hebben vandaag deelgenomen aan de eerste nederlandse race van het seizoen± de Foxraid in Eibergen, onderhand een bekende race in het NL AR/circuit.


Nauk, kiest voor het omlopen.

Zoals het ooit begon is de race weer geworden: een solo race. En zo trokken Nauk en Frank op een zaterdag door een prachtig winters landschap. Met onderweg bjzondere opdrachten zoals vuur maken of 3 km omlopen voor een checkpoint.

Dat Frank vuur kan maken in winterse omstandigheden komt goed uit want eind deze maand neemt Frank met Winfried deel aan de Winter Speed race van 40 uur in Polen. Onderhand een bekende race voor Frank en Winfried maar de winterse omstandigheden maken de afloop altijd weer onvoorspelbaar. Het zal zker weer een strijd worden. Voor Winfried is het weer zijn eerste adventure race nadat hij eind juli 2009 zijn sleutelbeen verbrijzelde. Dinsdag na de race staat de controle afspraak bij de chirurg al gepland.

01.01.2010 NoorwegenTeam AMI wenst iedereen een zeer sportief jaar toe. Mirjam en Winfried hebben het jaar sportief ingeluid met een weekje Noorwegen op de langlauflatten inclusief slee. Bekijk de fotoserie.


nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

 

 

 

 

 

 

Mirjam van Burgel
mirjam
Frank van Waardenburg
frank
Nauk van der Donk
nauk
Femke de Mooij
femke
Thijs Horbach
thijs
Winfried Bats
winfried

 

 

nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

bats.nl ©

ga naar top van de pagina